Marcel Ciolacu nu își poate ascunde satisfacția după decizia CCR: „mă bucură că încă funcţionează democraţia în România”
Marcel Ciolacu nu își poate ascunde satisfacția după decizia CCR: „mă bucură că încă funcţionează democraţia în România”

Marcel Ciolacu comentează decizia Curții Constituționale, care echivalează practic cu o interzicere pentru președintele Klaus Iohannis să-l desemneze din nou ca premier pe Ludovic Orban, după ce acesta și guvernul său au fost demiși prin moțiune de cenzură.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a reacționat după decizia Curții Constituționale, spunând că se bucură că ”democraţia funcţionează încă în România”. Totuși, aceasta pare a fi numai o satisfacție legată de orgoliu, pentru că președintele interimar PSD a mai spus că nu vizează intrarea la guvernare a PSD în acest moment, arată PsNews.

În ceea ce privește decizia Curții Constituționale, Ciolacu a adăugat că va spune mai multe pe viitor, când va vedea cum motivează judecătorii decizia de luni.

„Aşteptăm motivarea, dar acest lucru mă bucură, că încă funcţionează democraţia în România”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu comentează și formarea unui nou guvern. Întrebat dacă ia în calcul formarea unei majorităţi parlamentare şi intrarea la guvernare, liderul interimar al PSD a răspuns scurt: „Nu”.

Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier.

Președintele Iohannis a reacționat imediat:

„Situația este extrem de serioasă, nu comentez decizia CCR, dar evident că voi pregăti câteva demersuri extrem de concrete, pe care le voi anunța imediat ce voi lua aceste decizii.

Am spus-o și o repet: nu voi desemna un premier PSD! Nu există niciun partid și nicio coaliție care are majoritate în Parlament, așadar nu voi desemna un premier decât în momentul în care voi considera că există o majoritate foarte bună în acest sens.”, a spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul