https www.gandul.ro wp content uploads 2021 02 ciolacu iohannis 1

Liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat în urma declarațiilor făcute, joi, la Bruxelles, de Klaus Iohannis, și a afirmat că desemnarea premierului este un atribut care revine preşedintelui României, potrivit Constituţiei. „De această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îi vor prezenta punctele de vedere şi, în conformitate cu Constituţia, va lua atunci decizia care i se va părea cea mai bună pentru România.

Reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, nu a întârziat să apară.

„Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice”

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.

Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!

În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.

Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a transmis, joi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Iohannis, afirmația care a încins spiritele: „Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, la momentul în care coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, în conformitate cu Constituţia va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România în privinţa desemnării premierului.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintre nevoie”, a precizat Iohannis.

„Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabili în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, despre afirmaţiile liderului PSD privind mandatul său de la Cotroceni.

„Îmi voi prezenta punctele de vedere atunci când coaliția va decide să facă o schimbare”
Cât despre schimbarea premierilor, șeful statului a transmis că va lua o decizie la acel moment.

„Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *