marcel ciolacu
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu spune că România ar putea dona Ucrainei avioanele de luptă MiG 21 LanceR, aflate în dotarea aviației militare române.

Întrebat la România TV, dacă țara noastră ar putea trimite Ucrainei avioanele de producție rusească MiG-21, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că acest lucru „este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina”. În acest moment, aceste aeronave sunt consemnate la sol după mai multe incidente tehnice, inclusiv prăbușirea unui aparat de zbor, în Dobrogea, la începutul lunii martie.

„Haideţi să fim corecţi, avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia. Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să trimită Kievului avioanele MiG 21 LanceR – n.red.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele” a spus Marcel Ciolacu.

„Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a adăugat președintele PSD, Marcel Ciolacu, referindu-se la posibilitatea ca România să doneze armament Ucrainei.

Premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu ocupă primul loc în clasamentul încrederii, ambii obţinând un procent de 31%. În ceea ce priveşte partidele, PSD este clasat pe primul loc cu 36% şi PNL pe locul doi cu 19%, cele două formaţiuni fiind urmate de AUR, arată un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, potrivit unor surse politice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *