Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională ca să blocheze alegerile anticipate
Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională ca să blocheze alegerile anticipate

Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară că îl va propune premier tot pe actualul prim ministru demis, Ludovic Orban. Marcel Ciolacu caută un conflict de natură constituțională care să ducă la blocarea alegerilor anticipate. Acestea sunt organizate în cazul în care Parlamentul respinge două guverne.

„Mâine (n.r. vineri) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, joi seară, potrivit PS News.

Marcel Ciolacu a afirmat în repetate rânduri că este împotriva alegerilor anticipate cerute de liberali și de președintele României Klaus Iohannis, „ca o întoarcere spre electorat” care ar permite PNL să capete, prin votul românilor, majoritate parlamentară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *