Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore.

Procurorii DNA îl acuză pe Marian Vanghelie de trafic de influență și constituire a unui grup infracțional organizat. Acesta este cercetat într-un dosar alături de alți 21 de inculpați pentru că ar fi prejudiciat bugetul sectorului 5 cu 256 de milioane de lei, în perioada 2018-2020, prin achiziții făcute la suprapreț de S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acționar majoritar este Consiliul Local sector 5) de la firme de casă. Printre achiziții se numără patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane și dulciuri, cântare comerciale, măști FFP2 și geluri dezinfectante.

Marian Vanghelie a fost reținut, după o audiere la DNA care a durat mai multe ore. Aceeași măsură a fost luată în cazul altor 12 persoane cercetate în acest dosar. Printre acestea, fratele lui Marian Vanghelie, șeful Economat și șeful Salubrizare Sector 5.

Fostul edil este cercetat într-un dosar pentru trafic de influenţă, dar şi instigare la abuz în serviciu. Alte 21 de persoane sunt considerate suspecte în acest caz.

 Procurorii îl mai acuză pe Marian Vanghelie că ar fi primit în perioada 2016-2019 o mită în valoare totală de peste 80 de milioane de lei.

Procurorii au ridicat însă mai multe documente, în urma perchezițiilor făcute joi.

Potrivit informațiilor Digi24, fostul edil al Sectorului 5 este anchetat în legătură cu mai multe contracte pe care le-ar fi atribuit în mandatul de primar.

Marian Vanghelie a mai fost anchetat de DNA într-un alt dosar, în care a fost și condamnat la 11 ani și 8 luni închisoare cu executare, în mai anul trecut, pentru 9 fapte de luare de mită și abuz de serviciu. În același dosar au mai fost condamnați și apropiați ai fostului primar al Sectorului 5. Decizia judecătorilor a fost anunțată după șase ani de proces, dar nu este definitivă.

„Într-un context asemănător, în perioada 2016-2019, suspectul Marian Vanghelie Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un procentaj de 50% din profitul pe care societatea acestuia urma să îl realizeze din vânzarea de mărfuri supraevaluate către S.C. Economat sector 5 S.R.L. și ar fi primit suma totală de 80.463.800 lei, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra directorului general, Petre Marian Leonard, în scopul determinării acestuia să efectueze achizițiile respective și să asigure plata integrală, cu celeritate, a facturilor de vânzare”, arată comunicatul DNA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *