alexandu rafila
ALEXANDRU RAFILA

Noi atacuri în Coaliție privind gestionarea pandemiei și legea certificatului verde la locul de muncă. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe îl critică pe Ministrul Sănătății că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2. Stroe mai spune că în coaliție nu au existat întâlniri pe acest subiect.

„Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.E păcat să vedem că nu există sau cel puțin în plan public nu se comunică o pregătire făcută măcar de Ministerul Sănătății în fața valului 5, care, din păcate, aduce în Occident sute de mii de cazuri.În acest an nu au existat niciun fel de întâlniri ale coaliției pe această temă. Probabil că în viitorul apropiat va exista o asemenea ședință”, a declarat Ionuț Stroe.

„Singurul proiect concret pe care îl avem în momentul de față este cel depus de PNL în Parlament, cel pe baza căruia s-au făcut atât de multe dezbateri. A fost amendat, dezbătut și în plan public, dar care în momentul de față din păcate se găsește blocat acolo. În rest, alt certificat, altă variantă concretă nu avem.Cred că PNL a încercat, cu toate instrumentele instituționale pe care le are la îndemână, să promoveze un asemenea document care să protejeze în plus față de ce există în momentul de față sănătatea publică.Am inițiat legea certificatului verde pentru anumite categorii de angajați și același obiectiv.De la domnul Rafila avem așteptări cu măsuri concrete, propuneri, soluții pentru a depăși această criză”, mai spune Stroe.

PSD: PNL încearcă să acopere scandalul facturilor la energie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, a reacționat la afirmațiile reprezentantului PNL, spunând că „Ionuț Stroe nu cunoaște măsurile luate până acum de ministrul Sănătății pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor COVID”.

„Domnul Stroe (PNL) este cel mai bun epidemiolog dintre sportivii în șort. Doar așa se explică criticile total nefondate lansate de purtătorul de cuvânt al PNL în încercarea de a acoperi scandalul facturilor la energie care se află în răspunderea directă a ministrului PNL, Virgil Popescu.

Strategia domnului Stroe este, însă, una extrem de proastă pentru că exact azi a fost aprobată înființarea centrelor de evaluare COVID. Cum să acuzi pe cineva că nu face nimic, exact în ziua în care se face ceva foarte concret!?

  • Dacă domnul Ionuț Stroe nu cunoaște măsurile luate până acum de ministrul Sănătății pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor COVID asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendințe în materie de vestimentație sportivă, fie pur și simplu nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă.
  • Toată lumea știe că ministrul Rafila a făcut deja în câteva săptămâni, lucruri importante pe care predecesorii săi nu le-au făcut în cei doi ani de la declanșarea pandemiei.
  • Pe lângă înființarea centrelor de evaluare, a fost crescută capacitatea de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor în activitatea de testare COVID, precum și aprobarea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 în formele sale incipiente.
  • În ce privește măsurile de relaxare introduse la finalul anului trecut, domnul Stroe vorbește de funie în casa spânzuratului. Spre deosebire de relaxările decise pe creșterea valului 4 doar pentru ca PNL să-și poată face congres, ministrul Rafila a luat decizii de relaxare doar atunci când numărul cazurilor era în descreștere”, a transmis Ștefan Radu Oprea pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *