Lucian Romașcanu a luat COVID a doua oară. Ministrul Culturii explică
Lucian Romașcanu a luat COVID a doua oară. Ministrul Culturii explică

Lucian Romașcanu a luat COVID pentru a doua oară. Ministrul Culturii explică faptul că virusul a fost mai puternic iar el s-a îmbolnăvit în ciuda faptului că s-a protejat „rezonabil”. „Omicron s-a descurcat mai bine” a spus, mai în glumă, mai în serios, Romașcanu.

Lucian Romașcanu spune că s-a izolat imediat ce a aflat. Ministrul spune că a făcut un test PCR la revenirea din concediu, iar rezultatul acestuia a ieșit pozitiv. El va sta în izolare până luni, atunci când expiră carantina legală.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine… Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi” a transmis Lucian Romașcanu pe contul său de Facebook.

Lucian Romașcanu a luat COVID. Ministrul Culturii și-a înșirat apoi regretele lucrurilor pe care nu a maii reușit să le facă.

„Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale. Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *