Plata facturilor uriașe la energie primite de unii români nu poate fi evitată la acest moment, pentru că nu există un cadru legal pentru asta, atrage atenția președintele PNL, Florin Cîțu. Doar după ce Guvernul va emite o ordonanță de urgență ori un alt act care să permită reeșalonări sau amânări de plată, acest lucru va fi posibil, iar oamenii nu trebuie să fie încurajați să încalce legea, spune Cîțu.

Fostul premier spune că ar fi bine ca Guvernul să vină cât mai repede cu un cadru legal nou, pentru că dacă nu o fac, afirmațiile din spațiul public îi fac pe români să încalce legea.

Plata facturilor uriașe la energie. Liderul PNL este de părere că oamenii care întâmpină probleme în achitarea facturilor la energie electrică ar trebui să fie sprijiniți de către actualul Guvern, iar cadrul legal actual ar putea fi modificat, eventual în vedere imposibilității de debranșare în următoarea perioadă a spus fostul premier, potrivit B1TV.

Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (…) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect. (…) Trebuie să fim foarte atenţi aici.

Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Florin Cîțu joi seara, la Antena 3.

Liderul PNL a vorbit și despre soluțiile și măsurile menite să ajute populația, odată ce prețul facturilor la energie electrică a crescut simțitor.

Le-aş prioritiza, aş merge în primul rând către românii care într-adevăr au nevoie, către oamenii vulnerabili, către acele companii care sunt vulnerabile şi apoi aş extinde măsurile, dar trebuie să fim foarte clari: nu putem, şi acesta este mesajul din partea PNL, să vorbim de măsuri care să discrimineze sau să promitem că vom plăti toate facturile tuturor în economie.

Asta ar fi o greşeală şi, la fel, să promitem tot felul de eliminări de taxe. Este complicat, este o situaţie de deficit bugetar şi orice măsură pe care o luăm acum, ea va funcţiona o lună, două, trei, dar costurile sau impactul s-ar putea să fie mult prea mare sau echilibrele pe care le-am câştigat în economie le vom pierde foarte uşor”, a declarat fostul premier.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Trebuie prinși ăștia de la energie și bătuți calumea și dupaia sa vedem daca mai cresc preturile sau facem Revoluție

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *