Bugetul este antieconomic și antisocial, consideră senatorul PSD Lucian Romașcanu, care consideră o premieră negativă faptul că bugetul pe 2021 a fost aprobat de parlament fără nici un amendament față de forma inițială, lucru ce nu s-a mai întâmplat în ultimi 30 de ani.

Bugetul pentru anul 2021 este unul „antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim și antinațional”, iar cele mai grave aspecte, spune el, sunt că bugetul a fost construit cu „zero dialog” a declarat marți deputatul PSD Lucian Romașcanu.

„Antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional. Ilegitim pentru că, vedeți, aveţi doar un vot peste jumătatea parlamentarilor. Nu reprezintă sub nicio formă voinţa celor care ne-au trimis pe noi în Parlament, iar lucrul cel mai grav, menţionat chiar şi de un deputat din arcul puterii, este că pentru prima oară în 30 de ani acest buget trece fără niciun amendament. Nici măcar amendamentele dumneavoastră, legitime și acelea, nu le-aţi votat”, a spus Romaşcanu, în plenul reunit, după votul Legii bugetului de stat pe 2021, citat de B1TV.

Demnitarul social-democrat spune bugetul de stat pentru anul 2021 a fost elaborat fără să aibă loc vreun dialog cu partenerii sociali, cu opoziția și cu cetățenii.

„A fost construit cu zero dialog. Nu v-aţi întâlnit cu partenerii sociali, nu v-aţi întâlnit cu opoziţia, nu v-aţi întâlnit cu cetăţenii. Este strict rezultatul unei munci contabile cu o singură destinaţie: prietenii, rudele, nepoţii dumneavoastră, clienţii dumneavoastră, care, din păcate, nu toţi pot vota aici şi atunci şi-au trimis oameni care pot vota această nelegiuire”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Tot în plenul Parlamentului, el a afirmat că PNL și coaliția de guvernare propun pentru 2021 sloganul „Prin voi înșivă!”, o aluzie la sloganul istoric al liberalilor, „Prin noi înșine!”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul