Marius Budăi a făcut ultimele anunțuri despre vârsta de pensionare în România.

Legea intrată în vigoare în 2010 spune că vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030. În prezent vârsta de pensionare este de 62 de ani.

Însă în Planul Național de Redresare și Reziliență guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035.

De asemenea, potrivit PNRR, românii vor fi încurajați să muncească până la 70 de ani. Astfel cei care aleg să rămână în activitate până la această vârstă vor primi bonusuri de la stat.

”Mie mi se pare halucinant ce descoperim noi acum în acest PNRR scris la secret, pentru că aici este vorba despre oameni, nu este vorba despre altceva. Este vorba despre viața oamenilor. Au trimis acolo niște prevederi aberante, fără să știe ce trimit. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR.  

Să vă răspund pe scurt, ca să nu spună cineva că evităm răspunsul, Partidul Social Democrat nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani și nu o vom susține, nu o vom semna, nu vom trece așa ceva în lege!” a explicat Marius Budăi în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.  

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *