Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila
Actualitate

Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila

Masca în spații deschise. Masca trebuie purtată în spațiile deschise aglomerate, iar profesorul Alexandru Rafila a explicat care este excepția de la această nouă regulă stabilită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Distanța este alternativa purtării măștii, a explicat profesorul Alexandru Rafila. Mai exact, singura soluție pentru a nu o purta, mai ales pe caniculă, este posibilitatea de a ține distanta de un metru și jumătate și evitarea intervalelor orare aglomerate.

Masca în spații deschise. „Dacă putem ține distanța de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piață, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, așa că poți merge când nu e aglomerat. Nu există această utilizare a măștii decât atunci când nu poți respecta distanța de siguranță. Asta este filosofia”, a spus reprezentantul României la OMS, la Digi24.

Oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație, a subliniat Alexandru Rafila.

El a explicat că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România și că oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect.

„Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate țările din UE, în spațiile exterioare unde e aglomerație foarte mare masca este obligatorie”, a adăugat profesorul.

Related posts

Este o măsură „prematură” redeschiderea restaurantelor de la 15 iunie, spune Ludovic Orban. „Deocamdată, sunt terasele deschise”

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu crede că guvernul induce panica în rândul populației

Alina Angelescu

NATO se pregătește pentru al doilea val de coronavirus cu stocuri de echipamente de protecție. Amenințarea nu este certă deocamdată

Coronavirusul persistă în sistemul digestiv al pacienților chiar și după vindecare, arată un studiu al medicilor chinezi. Care este soluția

Constantinescu Gabriel

Protest anti-măsuri COVID în fața Guvernului. ”Imunizare naturală, nu carantină socială”

Constantinescu Gabriel

Un spital modular COVID a fost deschis de Gabriela Firea. Acum oferă 100 de paturi, dar vor fi disponibile 500

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment