Măsuri mai dure ar fi vrut Raed Arafat pentru scăderea ratei de infectare
Măsuri mai dure ar fi vrut Raed Arafat pentru scăderea ratei de infectare

Măsuri mai dure ar fi vrut Raed Arafat să fie implementate pentru scăderea ratei de infectare cu coronavirus, pentru că “nu putem sta să vedem cum spitalele sunt pline”. Lumea s-a relaxat și nu mai respectă restricțiile, crede secretarul de stat, și e nevoie de o reacție a autorităților, chiar dacă acestea nu au vizat măsuri dure.

S-a constatat că ordinele nu mai sunt respectate în ultima perioadă, lumea s-a relaxat. Toate regulile care sunt în vigoare trebuie să fie respectate, nu vorbim de altele noi, ci adaptate. La mall nu exista food court, nu există cinematograf deschis, e doar partea de cumpărături. Magazinele trebuie să respecte regulile de distanțare. Putem să ne așteptăm la anumite reglementări care să intensifice controlalele pe mecanismele deja aprobate. (…) Sunt localuri de noapte la care la masă stai şi înţeleg că factura depăşeşte 10.000 de lei. Și dacă la o masă faci 10.000 de lei, ce te interesează că vine poliţistul şi-ţi dă amendă de 5.000 de lei pentru noaptea respectivă? Că nu are voie să-ţi dea mai multe amenzi. Şi atunci aceste zone care încalcă regulile trebuie să fie luată o măsură mai aspră cu ele pentru că, în final, noi nu trebuie să protejăm pe cei care doresc să încalce legea şi încalcă legea, noi trebuie să protejăm pe cei care nu vor să încalce legea şi care vor să-şi desfăşoare activităţile în condiţiile prevăzute de ordinele miniştrilor şi de dispoziţiile legale care există”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Măsuri mai dure anticoronavirus. În ceea ce privește prelungirea intervalului orar de carantină pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vedem cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, a mai spus Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.