Măsurile de relaxare sunt pripite spune Traian Băsescu
Măsurile de relaxare sunt pripite spune Traian Băsescu

Măsurile de relaxare sunt pripite, consideră fostul președinte al României, Traian Băsescu. O serie de activități s-au reluat mult prea devreme, în condițiile în care starea de urgență trebuia menținută până pe 15 iulie, cu toate restricțiile anterioare în vigoare. „Au înmuiat măsurile până la desfiinţare de dragul voturilor” spune Traian Băsescu.

„Cred că ne jucăm cu focul. Am văzut noile condiţii ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente faţă de riscul major care se prefigurează. Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai serveşte nimănui. Oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme bună şi un prost poate fi om politic, vorba preşedintelui. Marea problemă e dacă eşti om politic în vremuri grele, când trebuie să iei decizii dificile, care nu plac populaţiei. Cred că ne-am grăbit”, a declarat Traian Băsescu duminică seara, într-o intervenție la Digi24.

Dacă ar fi fost încă președinte, Băsescu a spus că nu ar fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie, şi “nu ameţita de stare de alertă, care nu e nici în Constituţie. Nu spune nimeni că trebuia să mergem cu încremenirea ţării. Economia trebuie repornită, dar cu măsuri severe. Nu sunt pentru închiderea industriei, sunt pentru închiderea şcolii”.

Băsescu consideră că actuala putere a procedat așa pentru a nu mai pune răbdarea populației la încercare, care ar fi dus la pierderea voturilor.

„Se fac de râs toţi. Ăştia de la guvernare au uitat să dea reguli pentru after-school, au înmuiat măsurile până la desfiinţare de dragul voturilor, celorlalţi li se pare prea mult şi preşedintele cred că trebuie să intervină cu un decret, ca să-i liniştească pe toţi, inclusiv pe cei din societatea civilă, care nu au responsabilitate pentru ceea ce spun şi fac”, a adăugat fostul președinte al României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *