Un medic pneumolog anchetat: le cerea pacienților să își dea masca jos
Un medic pneumolog anchetat: le cerea pacienților să își dea masca jos

Un medic pneumolog este anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Doctorul nu crede în eficiența măștii, iar declarațiile sale au determinat reacții publice vehemente.

Doctorul pneumolog este anchetat de Ordinul Medicilor din Franța. Patrick Bellier este convocat în faţa Consiliului departamental al Ordinului Medicilor, după ce le-a cerut pacienţilor săi să îşi dea jos măştile de protecţie.

„Sunt pneumolog, trebuie să văd faţa oamenilor! Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”, a reacţionat doctorul Patrick Bellier, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns că le-a cerut să îşi scoată masca, relatează Mediafax.

Preşedintele Consiliului departamental al Ordinului Medicilor a explicat că medicul este audiat în urma „reclamaţiilor pacienţilor”.

Medic pneumolog,  doctorul Bellier, îşi bazează declaraţiile în special pe „scăderea curbelor de spitalizare”, și spune că „nu mai există epidemie” de Covid-19.

„Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoşi, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”, a declarat pneumologul.

„Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, consideră Patrick Bellier, care spune că obligativitatea purtării măştii „împiedică formarea protecţiei de turmă”.

Pneumologul a mai adăugat că epidemia de coronavirus va dispărea „singură”, la fel ca gripa spaniolă de la începutul secolului al XX-lea.

Într-un studiu recent, cercetătorii americani  au testat 14 măşti care sunt disponibile pe piaţă, inclusiv o mască N95 montată profesional. În prima fază, testul a fost efectuat cu un vorbitor fără mască, apoi cu mască. Fiecare mască a fost testată de 10 ori.

Rezultatul? Cea mai eficientă mască s-a dovedit a fi cea profesională, de tipul N95. Măştile chirurgicale clasice, cu trei straturi şi măştile de bumbac, confecţionate în casă, au avut un rezultat satisfăcător. Potrivit cercetătorilor, cele mai ineficiente sunt măştile sportive.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *