Taxele nu vor crește, a spus ministrul finanțelor, Florin Cîțu
Taxele nu vor crește, a spus ministrul finanțelor, Florin Cîțu

Taxele nu vor crește, a spus ministrul finanțelor, Florin Cîțu, care este optimist și în privința economiei. Astfel, scăderea masivă de anul acesta din cauza crizei coronavirusului va fi recuperată la anul, printr-o creștere economică, susține deținătorul portofoliului finanțelor.

„Toate estimările arată că anul viitor vom avea o creştere economică similară cu căderea de anul acesta. Deci vom anula în 2021 scăderea din acest an. (…) Nu avem în vedere o majorare a taxelor. Nici vorbă. Sunt un liberal convins, iar din punctul meu de vedere taxe puţine şi mici sunt soluţia pentru o economie liberală”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit publicației Știri pe Surse.

Doar agricultura poate adânci și mai mult criza economică, din cauza secetei care a compromis culturile, a mai spus Cîțu.

„În trimestrul trei, cel mai mare risc vine de la agricultură. Dacă ne uităm la consum, la investiţii, toate sunt peste aşteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. Îmi menţin în continuare opinia că în acest an vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă că nu vom avea două trimestre consecutive negative. Dar vom vedea ce se întâmplă cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare”, a spus, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor.

Chiar dacă taxele nu vor crește. economia are șanse să-și revină. Florin Cîțu a mai spus că în trimestrul trei, din semnalele pe care le are, va fi o creştere economică la limită. “Va fi la limită, pe plus”, a precizat Florin Cîţu. “Toate estimările, nu doar ale Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, dar FMI, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale arată clar că economia României va fi pe creştere anul viitor, similar cu căderea de anul acesta. Vom încerca să anulăm şi să fim pe plus după doi ani de zile sau în cel mai rău caz pe zero după doi ani de zile”, a mai spus ministrul Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.