Florin Cîțu anunță vești bune din economie. Ministrul Finanțelor Publice (PNL) ne vorbește despre economia din trimestrul II al acestui an.

“Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țâri care pot arata o astfel de performanță.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

O altă veste bună este creștere salariului mediu net față de aceeași perioadă a anului trecut. “A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019. Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale.”, adaugă acesta.

Pentru a menține acest ritm, Florin Cîțu spune că este nevoie de politică fiscală. “Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună. Spațiul fiscal este limitatat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii. Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm.”, încheie ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.