Medicamentele pentru COVID, cerute de AUR. Formațiunea solicită autorizarea în regim de urgență a mai multor medicamente pentru tratarea COVID, printr-un proiect de lege depus în parlament.

Prin autorizarea în regim de urgență, aceste tratamente pot fi introduse pe piață, consideră reprezentanții AUR.

Este necesar ca medicamentele să poată fi introduse pe piața românească și administrate cât mai devreme în evoluția bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienților și de a le îmbunătăți șansele de recuperare post-COVID”, a transmis senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, citat de B1TV.

Medicamentele pentru COVID, cerute spre autorizare în procedură de urgență. Ca urmare a numărului mare de morți din cauza virusului SARS-CoV-2, raportat zilnic în România, reprezentanții AUR solicită o procedură de autorizare în regim de urgență a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19. Este vorba despre medicamentele utilizate în prima linie, alături de vaccinuri aprobate în regim de urgență de către EMA-Agenția Europeană a Medicamentului.

La inițiativa specialiștilor noștri, doctorii Sorin Muncaciu și Silviu-Titus Păunescu, am depus un proiect de lege pentru reglementarea unei proceduri de autorizare rapidă a acestor medicamente, care sunt, în fapt, utilizate în prima linie, alături de vaccinuri aprobate în regim de urgență de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). În momentul de față, medicamentele, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie și îndelungate în fața Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, procedură incompatibilă cu nevoia societății românești de a asigura prezența pe piață a acestor tratamente în regim de urgență”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Cei de la AUR spun că sunt necesare măsuri urgente pentru a combate pandemia, în condițiile în care numărul de decese provocate de Covid în România este extrem de ridicat.

Se impune luarea unor măsuri urgente pentru combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus, prin reglementarea unei astfel de proceduri. Este necesar ca medicamentele să poată fi introduse pe piața românească și administrate cât mai devreme în evoluția bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienților și de a le îmbunătăți șansele de recuperare post-COVID. Facem apel la toți colegii noștri parlamentari să susțină inițiativa, ca să o putem adopta cât mai repede, în interesul societății românești”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Image by Pexels from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *