Medicii numiți criminali de protestari. Unele dintre persoanele care au protestat luni seara în București și în țară i-au numit pe medici „criminali”, scandând lozinci la adresa personalului medical. Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București este revoltat și le cere colegilor să ia atitudine.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.

N-ai cum să intri în conflict cu acești oameni care mâine striga eroi, astăzi striga asasini, depinde cum bate vântul.

Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului. Arestul preventiv nu este similară cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă. Rugam populație, niciodată n-am impus nimic să deschidă ochii și sa aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci cand ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a spus medicul la B1TV

 

Medicii numiți criminali în stradă. „Oameni buni, nu facem politica nimănui și nu câștigăm nimic mai mult decât ne-ați dat. Trecând peste faptul că suntem criminali, torționari, oameni care torturăm bolnavi în spitale, trecem peste chestia asta… Amintiți-vă de rudele voastre, de zilele pe care le-ați petrecut voi în spital și gândiți-vă la realitatea pe care ați trăit-o în spitale și nu mai strigați la noi. Vom trece peste chestia asta, vom încerca să dam date mai clare despre ce se mai întâmplă…Să nu mai fim atât de speriați. E adevărat, au fost bâlbe și din partea noastră pentru că n-am știu ce urmează. Tot ce urmează nu e încercarea de a limita niște drepturi, ci de a opri răspândirea infecției”. Trebuie să înțelegem că depinde de noi. Haideți la vaccin!”, a mai spus Emilian Imbri.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *