Carantina de weekend în București este susținută de Emilian Imbri
Carantina de weekend în București este susținută de Emilian Imbri

Carantina de weekend în București este susținută de Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Capitală. Sunt măsuri restrictive care se pregătesc, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii.

„Sunt firești astfel de măsuri. Sunt peste tot. Asta trebuie să facă orice guvern care trebuie să stopeze sau să preîntâmpine o escaladare a numărului de decese. Trebuiau luate puțin mai demult măsurile”, a declarat Emilian Imbri.

Mariana Stancu Tipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, a confirmat faptul că se pregătește convocarea unei ședințe pentru a se decide noile măsuri restrictive.

 

Carantina de weekend. Măsurile de carantinare a Bucureștiului, care ar urma să fie implementate pentru weekend

Pentru săptămâna viitoare, autoritățile ar avea în vedere implementarea mai multor măsuri, pe fondul creșterii accelerate a numărului de infectări în București. Emilian Imbri se numără printre cei care au luat inițiativa în acest sens, relatează B1TV .

– Închiderea mall-urilor;

– Închiderea sălilor de sport;

– Circulație condiționată de declarația pe propria răspundere;

– Interzicerea părăsirii localității;

– Interzicerea circulației pe timp de noapte, în intervalul orar 18:00 – 05:00;

– Circulație permisă doar pentru achiziționarea de alimente esențiale, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, pentru urgențe medicale.

Însă, restricții suplimentare pentru evitarea contaminării cu SARS-COV-2 nu sunt preconizate a fi introduse în perioada următoare, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Autoritățile majorează numărul de centre de vaccinare și de doze alocate Bucureștiului, tocmai „ca un instrument suplimentar pentru a evita pe cât posibil atingerea pragului de 6”, care ar însemna intrarea în carantină a precizat Baciu.

„Există toată experiența necesară, însă pot să vă spun un alt lucru – faptul că în săptămâna viitoare noi vom suplimenta numărul de centre de vaccinare și numărul de vaccinuri alocate Municipiului București, tocmai ca o măsură și ca un instrument suplimentar pentru a evita pe cât posibil atingerea pragului de 6, vaccinarea fiind una din măsurile pe care le avem la îndemână pentru a opri dinamica pandemiei” a spus secretarul de stat.

Leave a comment

Lasă un răspuns