Restricții suplimentare pentru evitarea contaminării cu SARS-COV-2
Restricții suplimentare pentru evitarea contaminării cu SARS-COV-2

Restricții suplimentare pentru evitarea contaminării cu SARS-COV-2 nu sunt preconizate a fi introduse în perioada următoare, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

În București însă, pentru a evita ca valoarea incidenței să ajungă la șase și să se declare carantina, autoritățile majorează numărul de centre de vaccinare și de doze alocate Bucureștiului, tocmai „ca un instrument suplimentar pentru a evita pe cât posibil atingerea pragului de 6”, care ar însemna intrarea în carantină locală, relatează B1TV.

 

Întrebat ce semnale are Ministerul Sănătății în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel național, secretarul de stat Andrei Baciu a explicat: „Există o creștere a numărului de cazuri la nivel național. Există și câteva situații punctuale, localități și noi județe care se remarcă în această creștere. Din acest punct de vedere, sigur, măsuri naționale nu se impun, însă pe măsură ce lucrurile avansează într-o anumită localitate și se depășesc bornele pe care le cunoaștem ale ratei de incidență cumulată la o mie de persoane, există măsuri și scenarii pentru fiecare bornă. Peste 3 la mie, scenariul roșu. Peste 6, ajungem în situația carantinării.”

Anumite surse susțin că unul dintre scenariile de restricții suplimentare luate în calcul de autorități se referă la introducerea carantinei de weekend și interzicerea circulației începând cu ora 18.

„Nu știu de unde aveți aceste informații. În momentul în care se vor lua măsuri sau se vor analiza pași concreți, aceste lucruri vor fi transmise. Există această formulă prin care se decid aceste lucruri la nivel local, condusă de Prefectura Municipiului București, deci lucrurile sunt foarte clare aici. Avem un prefect nou numit în funcție. Există o echipă care are deja experiență, echipa de la DSP București, care a gestionat un an de zile pandemia” a răspuns Andrei Baciu.

„Există toată experiența necesară, însă pot să vă spun un alt lucru – faptul că în săptămâna viitoare noi vom suplimenta numărul de centre de vaccinare și numărul de vaccinuri alocate Municipiului București, tocmai ca o măsură și ca un instrument suplimentar pentru a evita pe cât posibil atingerea pragului de 6, vaccinarea fiind una din măsurile pe care le avem la îndemână pentru a opri dinamica pandemiei”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu.

Leave a comment

Lasă un răspuns