Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că dosarul „10 August” nu e închis, deoarece ordonanța de clasare trebuie comunicată celor peste 700 de persoane care au făcut plângeri, iar acestea pot contesta ordonanța de clasare.

„Din punctul meu de vedere nu e închis dosarul „10 August”. Acea soluție de clasare nu a fost comunicată către cei care au făcut sesizări penale – și erau peste 700 de persoane vătămate – acea ordonanță trebuie comunicată și se poate formula plângere împotriva acelei ordonanțe de clasare. Au dreptul ăsta, pentru ei e destul de greu de spus că a existat proces echitabil, de vreme ce n-au fost anunțați în mod oficial și nu au avut cum să conteste”, a spus Stelian Ion la Digi24.

Stelian Ion: Din punctul meu de vedere nu e închis dosarul „10 August”

„Am solicitat informații de la doamna procuror general cu privire la modalitatea de trimitere a unui dosar de la o secție la alta, de la un parchet la altul, declinările de competență, reunirile de cauze, pentru a vedea dacă nu există modalități, portițe de eludare a dispozițiilor legale”, a mai spus ministrul, Stelian Ion.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis la începutul acestei luni Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este definitivă.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că joi va trimite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un proiect de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru a obține un aviz din partea acestei instituţii, transmite Digi 24.

“Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative, în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *