Florin Cîțu, despre paturile din ATI: Le vom suplimenta zilele următoare. Vom ajunge curând la 1.600

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat, despre locurile de la terapie intensivă pentru bolnavii Covid și că numărul paturilor va fi suplimentat curând.

„Vom avea câteva întâlniri să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem o inspecție în fiecare spital zilnic și cu siguranță ministerul Sănătății va prezenta această situație”, a spus premierul Florin Cîțu, scrie Digi.

Întrebat despre cazurile de pacienți care au murit așteptând un loc la ATI, Florin Cîțu a răspuns: „Eu am mai trecut și anul trecut printr-o perioadă cu valuri și multe dintre informații nu erau verificate, dar ministerul Sănătății sigur se ocupă de situație. În acest moment tot personalul MS, cei de la DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 de paturi. Din discuția avută cu domnul Arafat, se va suplimenta cu câteva zeci de paturi în zilele următoare. Sunt sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând”.

În legătură cu răspândirea tulpinii britanice, Florin Cîțu a afirmat că este necesar ca atenția să meargă spre campania de vaccinare.

„Din 5 aprilie vom putea suplimenta cu 10% numărul locurilor din centrele militare. Vom face tot ce e posibil să accelerăm. Soluția pentru a ieși cât mai repede reprezintă o campanie de vaccinare de succes”, a conchis premierul, Florin Cîțu.

Un raport de activitate al ministrului sănătății a cerut premierul Florin Cîțu, miercuri. Premierul vrea să știe ce măsuri s-au luat în ministerul condus de Vlad Voiculescu pentru pregătirea celui de-al treilea val de coronavirus.

Raport de activitate. „Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activității desfășurate începând cu luna decembrie, în vederea pregătirii valului trei al pandemiei și, bineînțeles, să ne prezinte și care sunt planurile pentru perioada următoare”, a anunțat Cîțu.

Totodată, prim-ministrul a spus că își dorește ca și Ministerul Sănătății să aibă săptămânal o conferință de presă, așa cum se întâmplă cu Comitetul privind Coordonarea activităților de vaccinare, relatează B1TV.

„Am spus că ar fi important ca Ministerul Sănătății să vină, exact cum face CNCAV, să aibă o conferință de presă săptămânală. Să știți exact când este conferința de presă și acolo să puteți să întrebați și să fie prezentată evoluția planului prin care încercăm să oprim această pandemie. Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferință de presă a CNCAV, să fie și una a Ministerului Sănătății, săptămânal”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *