Raluca Turcan a venit cu metroul la serviciu, în vinerea verde. Ea s-a declarat încântată de experiență și spune că abia așteaptă să vină pe bicicletă.

Acum o săptămână, ministrul mediului a avansat conceptul „Vinerea Verde”, care are ca scop reducerea poluării provocate de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Raluca Turcan a venit cu metroul. A spus când a mers ultima dată: „Să știți că nu e foarte mult timp pentru că fiul meu este destul de trist că atunci când mergea la școală mergea pe jos și nu avea ocazia să meargă cu metroul. Atunci, în afara perioadelor în care mergea la școală, ne propuneam ca în timpul liber să circulăm cu metroul pentru că și lui îi place foarte mult, iar dacă și lui îi place și e și sănătos și bine din punct de vedere al mediului, l-am încurajat”.

Întrebată dacă în fiecare vineri va merge la serviciu cu metroul, Raluca Turcan a răspuns: ”Mi-am propus ca în fiecare vineri să vin cu un mijloc de transport ecologic. Vă mărturisesc că cel mai tare aștept să vin cu bicicleta pentru că îmi place mult mai mult și am si posibilitatea, distanța este relativ acceptabilă. Dacă ar fi o distanță mai mare e mai complicat, în condițiile în care nu avem piste de bicicletă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *