Lotul retras din vaccinul Astra Zeneca a fost repus în circuit
Lotul retras din vaccinul Astra Zeneca a fost repus în circuit

Lotul retras din vaccinul AstraZeneca a fost repus în circuit, au anunțat autoritățile, după ce mai multe țări europene care opriseră vaccinarea au reluat folosirea acestui ser. Apăruseră suspiciuni după decesul unor pacienți, dar fost infirmată o cauzalitate a vaccinului.

Lotul AVB 2856 care a fost retras săptămâna trecută, cu aproximativ 4.000 de doze, va fi folosit, a precizat CNCAV.

Lotul retras din vaccinul Astra Zeneca, din nou în folosință. Decizia a fost luată după ce ieri Agenția europeană a medicamentului a anunțat că, în urma evaluării produsului folosit pentru imunizarea împotriva COVID 19, beneficiile continuă să depășească potențialele riscuri, relatează Digi24.

„În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, a precizat instituția.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *