Medicul Alexandru Rafila estimează 20.000 de cazuri noi în decembrie
Medicul Alexandru Rafila estimează 20.000 de cazuri noi în decembrie

Medicul Alexandru Rafila estimează că în luna decembrie se va ajunge la 20.000 de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi. Indiferent de măsurile pe care guvernul le va aplica, acest număr va continua să crească, spune medicul intrat în rândurile sociale democraților acum câteva săptămâni.

Medicul Alexandru Rafila consideră ultimele restricții luate de guvern ineficiente. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că indiferent de ce măsuri se vor aplica, numărul de noi infectări va continua să crească alarmant, iar în luna decembrie, România ar putea înregistra chiar și 20.000 de cazuri pe zi, potrivit B1TV.

”Cred că această creştere va mai continua, indiferent de ce măsuri se vor lua zilele următoare. Cred că două săptămâni de carantină nu este cel mai bun model, adică, trebuie să ne uităm să vedem ce se întâmplă, cum au făcut alte ţări.

Şi carantina asta, vedeţi dumneavoastră că are diverse variante. Noi îi spunem carantină în general. Închiderea circulaţiei noaptea care se propune şi în România şi în alte ţări, are o altă intenţie. Este legată de excluderea posibilităţii de a participa la diverse evenimente, petreceri, lucruri de genul acesta, care de obicei se produc după ora 22 şi lucrul acesta duce implicit la reduerea contactelor care fac posibilă transmiterea. Ăsta este de fapt substratul acestei decizii. Eu cred că actuala valoare pe care am înregistrat-o azi, 5 noiembrie, cel puţin se va dubla până în următoarele patru săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *