acasa

Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau ”prost echipați”, a declarat generalul-maior ucrainean Borys Kremenetsky într-o conferință ținută la Washington sâmbătă seară, potrivit CNN.

Anchetatorii din Ucraina au public mesajele din telefonului lui Alexei, un soldat rus ucis în lupta împotriva Ucrainei.

Alexei: Mama, eu nu mai sunt în Crimeea, nu sunt la antrenamente.
Mama: Dar unde? Tata întreabă dacă putem să-ți trimitem un colet.
Alexei: Ce fel de colet, mama ? Tot ce îmi doresc acum este să mă trezesc din coșmarul ăsta!
Mama: Despre ce vorbești? Ce s-a întâmplat?
Alexei: Mama, eu sunt în Ucraina. Aici este un adevărat război. Mi-e frică, îi atacăm pe toți la rând, chiar și pe oamenii pașnici. Pe toți la rând. Ne-au spus că ei ne vor saluta, dar ei se aruncă sub vehiculele noastre, nu ne lasă să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă, mi-e foarte greu!”, potrivit conversației publicate de Gândul.

Mesajul soldaților ucraineni: ”Nu ați început încă să muriți! Predați-vă, copii!”

Soldații ucraineni au transmis și un mesaj pentru militarii ruși, în care îi îndeamnă să se predea.

Mergeți acasă la familiile voastre, nu are sens să muriți degeaba în țara noastră!Ați crezut că ucrainenii vă vor aștepta cu flori.Vă așteptăm cu rachete Javelin. Aţi crezut că președintele nostru este un comediant și un clovn.Aţi descoperit că este un Joker de fier, care vă atacă cu drone Bayraktar. Sunteți cu toții tineri, știu bine asta. Niciunul dintre voi nu vrea să moară aici. Rămâneți fără muniție şi fără combustibil. Nu aveți idee încotro mergeți, nu cunoașteți deloc terenul. Noi am crescut aici. Este pământul nostru”, au transmis aceștia.

Ucraina, a 6-a zi de la invazie

Atacurile în Ucraina continuă în mai multe direcții în noaptea de duminică spre luni, după ce Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă. Frontul din sud avansează rapid, iar rușii au preluat duminică noaptea controlul asupra orașului Berdyansk. Din nord vine o coloană puternică a Gărzii Naționale cecene, dar imaginile din satelit arată și o coloană de 5 kilometri de vehicule militare care se apropie de Kiev. În nord-est sunt lupte grele în regiunea Harkov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *