Partidul Național Liberal pierde membri marcanți, care trec în tabăra PSD
Partidul Național Liberal pierde membri marcanți, care trec în tabăra PSD

Partidul Național Liberal pierde membri marcanți, care trec în tabăra PSD. Demisiile liderilor de filiale și migrația tot mai multor primari din orașe importante către social-democrați creează turbulențe în rândul liberalilor.

Problemele par a fi mai accentuate în sudul țării. Senatorul Liviu Voiculescu a demisionat din funcția de președinte al PNL Olt din cauza unui conflict cu o altă grupare politică locală, inclusiv cu prefectul di Mezzo și deputatul Gigel Știrbu. Acum, Știrbu a preluat conducerea filialei, deținând și funcția de vicepreședinte la nivel național, transmite B1TV.

PNL Teleorman a suferit o altă lovitură atunci când șeful său, Eugen Pîrvulescu, și-a prezentat demisia din funcție. Motivul a fost implicarea sa într-un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) legat de acuzații privind concursuri aranjate. Filiala a avut în trecut dispute între Pîrvulescu și vicepreședintele liberal de la Consiliul Județean, Adrian Florescu.

În Gorj, senatorul Ion Iordache nu este considerat o figură capabilă să gestioneze situația, iar filiala se află într-un scandal. Iordache a preluat filiala după destituirea lui Dan Vîlceanu.

Un alt punct vulnerabil pentru PNL este reprezentat de marile orașe, unde tot mai mulți primari anunță că la alegerile din 2024 vor candida din partea PSD. De exemplu, Marcel Romanescu de la Târgu Jiu va candida pentru PSD, nu pentru PNL. Totodată, primarul din Ploiești, Voloșevici, și primarul din Bârlad (Vaslui) trec la PSD. Chiar și primarul din Alba Iulia, fost membru USR, dar care a avut discuții cu PNL, este acum văzut ca o opțiune a PSD pentru alegerile locale.

Și în comune, migrația între partide este o problemă semnificativă, cum ar fi în județul Gorj, unde primari din Novaci, Dragotești și Arcani au trecut de la PNL la PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *