Ministerul Apărării vrea să investească 67,8 milioane de lei pentru construirea unui nou cămin de învățare și cazare la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov. Scopul realizării obiectivului de investiții este obținerea acreditării univeristare deoarece, unul dintre aspectele urmărite pentru obținerea acreditării se referă la asigurarea condițiilor de cazare în cadrul desfășurării procesului de învățământ, aceste cerințe fiind stabilite pentru toate instituțiile de învâtâmânt superior militare sau civile.
Proiectul de investiție imobiliară constă în realizarea unui pavilion nou în incinta Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov.
În cadrul proiectului se dorește desființarea pavilioanelor:
- Pavilion P – Stație de spălare compusă din platforme de spălare a tehnicii militare.
- Pavilion U – Depozit CL.
- Pavilion R – Punct de alimentare CL.
- Pavilion O3 – Magazie.
Amfiteatre noi, spații de cazare și parcare pentru studenți
Se dorește realizarea pavilionului de învâtâmânt cu următoarele nivele și spații aferente:
- Demisol – Realizarea laboratoarelor, spațiilor tehnice, centralei tehnice, grupurilor sanitare și a parcării.
- Parter – Realizarea holurilor cu zone de protocol și spații expoziționale, a sălii amfiteatrului mare cu o capacitate de 500 de persoane, a 2 săli de ședințe cu o capacitate de 100 de persoane, oficiilor, a spațiilor de depozitare și a grupurilor sanitare. Se vor realiza spații de cazare cu o configurație similară pentru fiecare nivel, cuprinzând 15 unități de cazare, fiecare dispunând de câte o cameră cu baie proprie și 4 unități de cazare cu câte 2 camere și baie proprie.
- Etajul 1 – Realizarea holurilor cu zone de protocol și spații expoziționale, a 2 săli de amfiteatru, fiecare cu o capacitate de 200 persoane, a unei săli de ședințe cu o capacitate pentru 50 de persoane, a oficiilor, a spațiilor de depozitare și a grupurilor sanitare. Se vor realiza 15 unități de cazare, fiecare dispunând de câte o cameră cu baie proprie și 4 unități de cazare cu câte 2 camere și baie proprie.
- Etajul 2 – Se vor realiza 15 unități de cazare, fiecare dispunând de câte o cameră cu baie proprie și 4 unități de cazare cu câte 2 camere și baie proprie.
- Etajul 3 – Se vor realiza 15 unități de cazare, fiecare dispunând de câte o cameră cu baie proprie și 4 unități de cazare cu câte 2 camere și baie proprie.
- Etajul 4 – Se vor realiza 15 unități de cazare, fiecare dispunând de câte o cameră cu baie proprie și 4 unități de cazare cu câte 2 camere și baie proprie.
- Etajul 5 – Se va realiza o zonă administrativă a corpului didactic, curpinzând birouri cu zone de studiu, o sală de ședințe pentru 30 de persoane, grupuri sanitare și spații tehnice.
- Etajul 6 – Se va realiza o zonă administrativă a comandamentului didactic cuprinzând birouri de secretariat, birou de comandant, o sală de ședințe pentru 10 persoane, grupuri sanitare și spații tehnice.
Imobilul se află în propiretatea statului român, în administrarea MApN. Acesta este compus dintr-un tenren cu o suprafață de 60.375 mp și construcții. Clădirea ar urma să aibă cinci tronsoane, iar regimul maxim de înălțime va fi de 6 etaje, urmând ca la demisol să fie amenajată și o parcare.
Valoarea totală a investiției pentru realizarea obiectuvului este de 67,8 milioane de lei, cu TVA, adică 11,7 milioane de euro. Durata contractului este de 60 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 septembrie 2022.