Primăria Sfântu Gheorghe vrea să construiască 50 de locuințe sociale în cartierul Orko, printr-un amplu proiect ce are ca scop incluziunea socială a persoanelor care trăiesc în trei zone marginalizate din Municipiul Sfântu Gheorghe. Proiectul, demarat de Grupul de Acţiune Locală Sepsi (Sepsi GAL) şi Primăria Sfântu Gheorghe, se va derula până în 2023, și prevede diverse intervenții în reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, respectiv dezvoltarea infrastructurii din cartierul Orko, Cartierul Ciucului și din Câmpu Frumos, și înlăturarea stereotipurilor şi prejudecăţilor care există la nivelul comunităţii. Pentru realizarea proiectului urmează să se investească 27,6 milioane de lei.


În cadrul proiectului, amplasarea locuințelor se va realiza pe un teren cu o suprafață de 10.000 mp, suprafața construită a locuințelor fiind de 3075 mp. Locuințele vor fi realizate pe parcele de 200 mp, de-a lungul a 2 străzi noi. Locuințele se vor organiza în regim cuplat pentru o economie de spațiu. Cele 50 de locuințe duble vor avea cu o suprafaţă construită de 61,5 metri pătraţi pentru fiecare dintre aceste case.


Obiectivele proiectului sunt reprezentate de:

  • Cazarea a 50 de familii sau a minim 100 de persoane marginalizate ce vor putea beneficia de condiții de locuire decente.
  • Creșterea gradului de integrare teritorială a cartierului Orko prin reconversia si refuncționalizarea spațiului degradat si amenajarea unor spații verzi.
  • Creșterea numărului de gospodării în care trăiesc cetățeni romi care beneficiază de acces la utilități.
  • Creșterea numărului de case cu acte de proprietate în regulă.
    Valoarea totală a investiției este de 27,6 milioane de lei, cu TVA, adică 5,6 milioane de euro. Durata contractului este de 14 luni. Termnul limită pentru depunerea ofertelor este 24 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *