Primarul, Gheorghe Roman vrea să construiască locuințe sociale și locuri de joacă pentru toți locuitorii celor 5 zone urbane marginalizate din Mediaș. Acesta va plăti din bani europeni valoarea de peste 26 milioane de lei.

În cadrul proiectului se va realiza un ansamblu de 8 blocuri, cu un număr total de 80 de apartamente de 1, 2 și 3 camere, precum și amenajările exterioare aferente precum: căi de acces auto, alei pietonale, locuri de parcare supraterane, puncte gospodărești, spații verzi, locuri de joacă și grădini comunitare. Se vor contrui două tipuri de imobile: de tip A și de tip B, câte 4 pentru fiecare tip. Imobilul de tip A va dispune de câte 3 apartamente pe nivel, de 1, 2 și 3 camere. Totalul apartamentelor de tip A este de 48. Imobilul de tip B va dispune de câte 2 apartamente pe nivel, de 2 și 3 camere. Totalul apartamentelor de tip B este de 32. Apartamentele de 3 camere vor avea o suprafață utilă de 67,86 mp, apartamentele de 2 camere vor avea o suprafață utilă de 52 mp, iar a celor cu 1 cameră va fi de 36,18 mp. Suprafața totală a terenului pus la dispoziție pentru proiect este de 9865,00 mp. Suprafața construită a imobilelor va fi de 1670,40 mp.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi realizate activități recreaționale pentru copii. Aceste spații vor consta în:

– Suprafețe de joacă acoperită cu dale cauciucate pentru a oferi siguranță la cădere.

 – Echipament de joacă profesionale care oferă posibilitatea desfășurării  activităților de cățărat, alunecat, legănat și balansoar.

 – Echipament de parkour, care le va oferi adolescenților posibilitatea de a se dezvolta și de a interacționa, prin activități moderne.

 – Echipamente de fitness pentru adulti.

 – Amenajarea unui spațiu de grătar la exterior și mese de picnic.

 – Dotarea parcului cu mobilier urban specific precum: bănci și coșuri de gunoi.

 – Plantarea de arbori care să oferere un spațiu umbrit și să ajute la curățarea aerului.

 – Dotarea cu echipament de irigare a vegetației instalate.

– Realizarea sistemului de iluminat ce deservește parcului.

Valoarea totală a investiției este de 26 de milioane de lei, fără TVA, adică 5,3 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului se va efectua prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, prioritatea de investiții 9.1.- dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC), obiectiv specific 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *