Militarii de la Centrul de Scafandrii din Constanța vor avea bazin de înot. MApN este dispus să plătească pentru realizarea proiectului peste 36,2 milioane de lei. La momentul actual, pregătirea și antrenarea scafandrilor se desfășoară în cele două bazine de înot existente, respectiv la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, aflat în proces de reabilitare, și în cel de la Școala de Aplicație a Forțele Navale din Mangalia, care necesită reparații majore.

Proiectul de investiții constă în executarea a două construcții supraterane, un bazin de înot cu o suprafață construită de 1.335 mp și cu înălțimea de 12,30 mp, și un turn de scufundare cu o suprafață construită de 222,69 mp și cu înălțimea de 30,90 m. Acestea vor asigura condițiile optime de antrenament și omologare a scafandrilor.

Centrul de Scafandrii din Constanța, este o unitate militară aparținând Ministerului Apărării Naționale. Acesta este unica instituţie de profil din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi autorizarea companiilor sau instituţiilor cu activităţi în domeniul scafandreriei.

 Valoarea totală a investiției este de 36,2 milioane de lei, fără TVA, adică 7,3 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului va fi realizată din fondurile bugetare ale MApN. Durata contractului este de 24 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 08 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *