Ministerul Finanțelor a mai împrumutat 1.084 milioane de lei prin obligațiuni de stat. Planul de împrumuturi al statului
Ministerul Finanțelor a mai împrumutat 1.084 milioane de lei prin obligațiuni de stat. Planul de împrumuturi al statului

Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 1,084 de milioane de lei prin două emisiuni de obligațiuni de stat, conform datelor BNR și citate de B1TV. Prima emisiune a atras 458 de milioane de lei, cu o maturitate reziduală de 123 de luni și un randament mediu de 6,79% pe an. Într-o altă licitație programată pentru marți, se urmărește atragerea a încă 60 de milioane de lei la același randament.

A doua emisiune a adus 626 de milioane de lei, cu o maturitate reziduală de 20 de luni și un randament mediu de 6,09% pe an. Tot pentru marți, se planifică o altă licitație pentru atragerea a încă 60 de milioane de lei la același randament.

Ministerul Finanțelor a programat pentru luna curentă împrumuturi de 5,2 miliarde de lei din bănci, la care se adaugă 690 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Suma totală de 5,89 miliarde de lei este cu 890 de milioane de lei mai mică față de cea planificată în aprilie.

Aceste împrumuturi sunt destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *