ministrul economiei baietii destepti energie 786321

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost întrebat în această seară la Antena 3 cine sunt băieții din energie despre care se vorbește de ani buni în România.

„Băieții din energie care duc la creșterea exponențială a prețului energiei sunt atât producătorii, cât și acești furnizori. Realitatea este că, din martie anul trecut, din momentul în care guvernul de la acea vreme a decis să liberalizeze acest preț, avem o creștere exponențială și suntem în situația în care industria vine și spune ‘ajutați-ne’. Nu avem contracte la gaz și avem contracte la energie la prețuri pe care nu putem să le suportăm.

Realitatea sună în felul următor: la Tulcea s-a închis o unitate de producție, 600 de oameni sunt în șomaj tehnic și urmează, dacă nu vom găsi soluții în perioada următoare, urmează să fie dați în șomaj. Avem Slatina, unde avem ALRO, avem TMK, care vin și spun ‘mai avem contracte de gaz până la 30 septembrie, nu știm ce vom face de la 1 octombrie”, a spus Florin Spătaru, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, supărat că PNL aruncă vina pe PSD în scandalul facturilor: „Ministrul Energiei să vină cu un act normativ până la 1 septembrie!”
Virgil Popescu trebuie să vină cu noile calcule, urmând să prezinte situaţia concretă cu proiectele de investiţii. Preşedintele PSD îi dă şi un ultimatum. „Ministrul Energiei să vină cu un act normativ până la 1 septembrie, a spus Marcel Ciolacu.

În ziua în care se decide ce se întâmplă cu facturile românilor la gaze şi energie, Marcel Ciolacu, a avut critici dure la adresa partrenerilor de coaliţie.

Preşedintele PSD spune că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a menţine preţul mic, iar până la 1 septembrie, ministrul Energiei ar trebui să se vină cu un alt act normativ.

„Cu toţii aşteptăm soluţia de la această şedinţă interministerială. Din punctul meu de vedere şi al Partidului Social Democrat, până la data de 1 septembrie, trebuie să ave un act normativ aprobat prin Guvern pentru perioada următoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *