Ministrul Economiei nu crede că vor fi redeschise restaurantele de la 1 iulie
Ministrul Economiei nu crede că vor fi redeschise restaurantele de la 1 iulie

Ministrul Economiei nu crede că vor fi redeschise restaurantele la acest moment, având în vedere evoluția „îngrijorătoare” a epidemiei de coronavirus. O decizie se va lua la sfârșitul acestei săptămâni, a spus Virgil Popescu.

„Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a declarat Virgil Popescu.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, a declarat Virgil Popescu, marți seară, la Digi24.

„Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor”, a precizat Popescu

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe”, a explicat ministrul economiei.

Virgil Popescu a adăugat că nerespectarea regulilor s-a văzut imediat după măsurile de relaxare de la 15 iunie. „Românii au simțit nevoia de o activitate debordantă, încălcând regulile.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *