Ministrul Educației nu consideră necesară închiderea școlilor din cauza coronavirusului. Argumentele Monicăi Anisie
Actualitate

Ministrul Educației nu consideră necesară închiderea școlilor din cauza coronavirusului. Argumentele Monicăi Anisie

Ministrul Educaţiei nu consideră necesară închiderea școlilor la acest moment din cauza amenințării coronavirusului. Monica Anisie o contrazice astfel pe Gabriela Firea, care a cerut luni Guvernului să dispună închiderea școlilor în București, împreună cu primarii de sector.

„La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat luni dimineață ministrul educației, Monica Anisie, la Antena 3.

“Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor. Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidem astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă”, a spus ministrul educației, citat de G4Media.

O decizie cu privire la închiderea școlilor pe teritoriul României se va lua luni după amiază, la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a anunțat ministrul de interne Marcel Vela, în noaptea de duminică spre luni, când a făcut publice măsurile de interzicere a zborurilor către și dinspre Italia, Iran, Coreea de Sud și China.

Related posts

Moțiunea simplă împotriva ministrului educației, Monica Anisie. PSD și Pro România o acuză că a gestionat dezastruos criza coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Ministrul Educației, Monica Anisie: Orele să înceapă mai târziu după dezinsecția din școli

Constantinescu Gabriel

Ministerul Muncii propune soluții pentru părinții obligați să stea acasă cu copiii. Pot sta pe rând acasă sau pot munci de la distanță

Constantinescu Gabriel

Școala de la distanță e doar recapitulare, spune ministrul educației. Mesajul Monicăi Anisie pentru elevi și părinți

Constantinescu Gabriel

Monica Anisie

Andreea Cristescu

Școlile se redeschid cel mai devreme la jumătatea lui mai. Ce se va întâmpla cu evaluarea națională și bacalaureatul

Leave a Comment