Adrian Câciu
Adrian Câciu

În plină criză energetică, când tot mai mulți români se confruntă cu majorări de prețuri în toate sectoarele, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu recomandă cetățenilor să investească la bursă sau să cumpere titluri de stat, scrie Antena 3.

„Ar trebui să ducem economiile şi din perspectiva populației şi a companiilor mici nelistate bursier, să ducem mult mai mult capital către zona de investiții active.

Doar printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone inclusiv în ceea ce privește proiectele verzi.

În acest sens ministerul Finanţelor are ca obiectiv pentru perioadă următoare crearea cadrului general pentru emiterea de obligațiuni verzi”, a declarat Adrian Câciu.

Fostul ministrul al Finanțelor, Florin Cîțu a atras atenția că România riscă să intre în recesiune dacă nu se iau măsuri urgent.

„Dacă nu se iau măsuri acum de a stimula economia, există un risc”, a avertizat Cîțu.

„Eu vorbesc de măsuri în general, pentru toată economia, pentru toți românii. Eu vorbesc de măsuri pentru a salva economia în perioada următoare”, a adăugat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *