Vaccinații care se îmbolnăvesc de SIDA este o „bazaconie”
Vaccinații care se îmbolnăvesc de SIDA este o „bazaconie”

Vaccinații care se îmbolnăvesc de SIDA este o „bazaconie” și „dezinformare extrem gravă” atrage atenția secretarul de stat Raed Arafat, care face un apel către populație să nu mai răspândească zvonuri periculoase fără niciun fel de bază științifică.

Vaccinații care se îmbolnăvesc de SIDA – fake news. În ultima vreme a început să se răspândească zvonul că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 se îmbolnăvesc de HIV. E o „bazaconie” și o „dezinformare extrem de gravă”, a declarat joi Raed Arafat.

Una dintre modalităţile de dezinformare recentă e că cei care s-au vaccinat fac HIV. Deci atenţie mare la cine crede, scuzaţi-mă, astfel de bazaconii.

Vă daţi seama că e o dezinformare extrem de gravă, care nu are nicio bază ştiinţifică. E o chestie făcută ca să sperie, ca oamenii să nu se vaccineze.

Am văzut această tentativă chiar ieri, la cineva în faţa Ministerului, că cei care s-au vaccinat să se testeze pentru HIV. Populaţia să nu le răspândească, pentru că sunt informaţii pentru a induce panica”, a declarat Raed Arafat joi, într-o conferință de presă.

Scade numărul de pacienți COVID

În aceeași conferință, Arafat a declarat că în ultima săptămână există un trend descrescător în ce privește numărul total de pacienți COVID și de bolnavi la Terapie Intensivă.

Constatăm o tendință de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale, atât în secții, cât și în ATI”, a precizat și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *