Mevlut Cavusoglu 400x240 1
Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat într-o confernţă de presă comună cu omologul său ungar Peter Szijjarto, că o ”restaurare a încrederii” între Occident şi Rusia are nevoie de decenii.

O reconstruire a tuturor acestor lucruri are nevoie de timp. Este posibil să fie nevoie de decenii să se restaureze încrederea”, apreciază ministrul turc de Externe.

„Asistăm la începutul unui nou Război Rece”, a avertizat șeful diplomației turce.

Turcia, un stat membru NATO şi un aliat al Ucrainei, căreia i-a livrat drone de luptă, încearcă, al începutul războiului rus, să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev.

Ankara a refuzat să se alinieze sancţiunilor impuse Rusiei de Occident, pentru a menţine o linie deschisă către Kremlin.

„În pofida evoluţiilor de pe teren, noi credem că există un loc pentru diplomaţie”, apreciază Cavusoglu.

Kievul spune că obiectivul Rusiei este preluarea provinciilor Lugansk și Donețk

Obiectivul noii ofensive ruse în estul Ucrainei este de a prelua total provinciile Lugansk şi Doneţk, de a stabili o legătură terestră între acele teritorii şi Crimeea şi de a distruge forţele armate ucrainene, a declarat marţi Ministerul Apărării ucrainean, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleksandr Motuzniak, a spus că forţele ruse atacă pe tot frontul din estul Ucrainei, încercând să încercuiască oraşe din regiunea Donbas.

„Eforturile principale (ale forţelor ruse) sunt pentru a cuceri poziţiile deţinute de trupele ucrainene şi ruşii nu au renunţat la încercarea de a obţine control deplin asupra oraşului Mariupol”, a explicat Motuzniak.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *