serghei lavrov
serghei lavrov

Un dialog purtat la Moscova între o jurnalistă a revistei India Today și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, s-a transformat într-o amenințare atât de directă încât presa rusă a scos-o imediat în titlu.

În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a declarat Serghei Lavrov, în cadrul unui interviu pentru India Today și preluat de site-ul cotidianului rus Kommersant.

Anterior, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că nu există planuri de a folosi arme nucleare în Ucraina . Potrivit acestuia, nimeni din Rusia nici măcar nu ia în considerare o astfel de idee.

Lavrov: Rusia a început următoarea fază a „campaniei militare” în Ucraina

Serghei Lavrov a mai declarat, marţi, că următoarea fază a „campaniei militare” a Rusiei în Ucraina a început, centrată pe „eliberarea completă” a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk.

Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe”, a mai declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu la postul de televiziune India Today, difuzat de instituţia pe care o conduce.

Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale”, a adăugat Lavrov, primul înalt oficial din Rusia care confirmă public că marea bătălie a Rusiei pentru Donbas a început.

Dă vina pe ucraineni pentru morții de la Bucha

„Schimbăm configurarea prezenţei noastre militare în Ucraina, acest lucru s-a anunţat imediat după reuniunea de la Istanbul (din 29 martie). (…) Am spus că, dat fiind că noi credem că (ucrainenii) au luat în calcul ceea ce ar putea constitui punctul de plecare al unui acord, noi, ca gest de bunăvoinţă, schimbăm configuraţia în regiunile Cernigău şi Kiev, însă (demersul) nu a fost apreciat, ba chiar ei au organizat imediat Bucea”, a susţinut Lavrov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *