Președintele AUR, George Simion, a solicitat marţi, 19 aprilie, în plenul Camerei Deputaţilor, ca ministrul de interne Lucian Bode să spună „cine din structurile statului român îl ţine în braţe pe domnul Raed Arafat”. „Un demers politicianist”, a replicat ministrul, aflat la „Ora Guvernului”, subliniind că nu poate răspunde pentru o numire care a avut loc în ianuarie 2014.

„Vrem să ştim şi noi ce sprijin politic are domnul Raed Arafat. Cine din structurile statului român îl ţine în braţe pe domnul Raed Arafat. Vrem să ştim de ce pandemia nu a fost coordonată de structuri din cadrul Ministerului Sănătăţii, de exemplu, pentru că probabil suntem singura ţară din Europa unde situaţia epidemiologică a fost coordonată de la Ministerul Afacerilor Interne, de parcă erau pregătiţi domnii poliţişti din România să aresteze virusul la comanda ministrului de Interne Vela şi la comanda nemuritorului Arafat”, a spus George Simion, în plen la „Ora Guvernului”, unde a participat şi ministrul Lucian Bode.

Potrivit lui George Simion, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a fost pus în funcţie la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, conform Monitorului Oficial, când instituţia nu era înfiinţată.

„Pe Raed Arafat l-am văzut în posterele electorale ale domnului Victor Viorel Ponta şi ştiu că, la un moment dat, avea susţinerea politică din partea lui Gabriel Oprea, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Vrem să ştim cine ne conduce de fapt”, a adăugat liderul AUR, George Simion, de la tribuna Camerei Deputaților.

Ministrul afacerilor interne a replicat că nu Parlamentul decide dacă o persoană este îndreptăţită să ocupe o funcţie în România și a precizat că i se cer explicaţii despre o numire în funcţie care nu s-a petrecut în mandatul său, ci în urmă cu 8 ani.

„Separaţia puterilor în stat este un principiu constituţional de bază. Dar, pentru unii se pare că respectarea Constituţiei este doar facultativă. Puterea legislativă nu poate interfera cu puterea judecătorească, iar plenul Camerei Deputaţilor nu este instanţă de judecată. Nu noi decidem aici dacă o persoană este îndreptăţită să ocupe o funcţie în statul român. În situaţia dată, competenţa de a se pronunţa aparţine instanţei de judecată, învestită cu soluţionarea unei astfel de cauze”, a afirmat ministrul Bode, la „Ora Guvernului”, după declarația lui George Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *