Serviciul Român de Informații are în vedere achiziționarea de măști de protecție contra gazelor. Măștile vor avea ca scop asigurarea protecției respiratorii a cadrelor militare într-o eventuală situație de criză sau în eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice de luptă.

SRI intenționează să încheie pentru o perioadă de 4 ani un acord-cadru privind achiziționarea între 5.500 și 8.230 de măști contra gazelor.  Achiziția urmează să scoată din bugetul Serviciului Român de Informații suma de 8,3 milioane de lei, fără TVA adică, 1,68 milioane de euro plus TVA.

Garanția contează aproape cât prețul în selecția câștigătorului

Criteriul de atribuire al contractului este „cel mai bun raport calitate – preț”. Unde, prețul ofertei are o pondere de 60%, iar garanția tehnică situată între minimul de 61 de luni şi maximul de 84 de luni va avea o pondere de 40%. Data limită de trimitere a ofertelor este 18 aprilie.

Achziția are ca și scop potrivit documentației de atribuire ’’asigurarea protecției respiratorii în situații de criză, respectiv pe perioada evacuării cadrelor militare din zonele contaminate cu substanțe toxice de luptă ’’.

Măștile furnizate de ofertantul ce va fi declarat câștigător vor trebui să respecte anumite specificații pentru a se putea încadra în cerințele Serviciului Român de Informații. Măștile trebuie să fie concepute dintr-un material bazat pe cauciuc, silicon sau echivalentul acestuia și trebuie să nu permită penetrarea în contact cu substanțele toxice. Un set va fi compus din masca contra gazelor, 2 cartușe filtrante si o geantă pentru port-mască.

În același timp, măștile trebuie să aibă și un vizor biocular sau panoramic, diafragmă de vorbire cu membrană fonică și sistem intern de hidratare pe timpul purtării și, trebuie să fie compatibile cu căștile pentru protecție balistică și să permită montarea de lentile corective pentru vedere.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *