AUR acuză Guvernul că lansează ameninţări şi intimidări „la adresa personalului bugetar care nu doreşte să se vaccineze”. Formaţiunea invită astfel sindicatele din sistemul public la consultări în Parlament.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) invită sindicatele din sistemul public la consultări, la Palatul Parlamentului, după ce o serie de oficiali guvernamentali au înteţit ameninţările şi intimidările la adresa personalului bugetar care nu doreşte să se vaccineze”, a transmis partidul, conform unui comunicat de presă.

„Guvernul Cîţu are apucături dictatoriale şi încearcă să introducă vaccinarea obligatorie pe uşa din dos. Invităm sindicatele care îi reprezintă pe medici, pe profesori şi pe funcţionarii publici la discuţii temeinice în Parlamentul României, pentru a stabili o cale de urmat în faţa ameninţărilor tot mai apăsate la adresa drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. AUR îşi reiterează angajamentul de a folosi toate mijloacele parlamentare şi legale pentru a-i apăra pe cei slabi şi vulnerabili în faţa tentativelor de abuz ale statului. Vaccinarea este voluntară, iar oamenii trebuie convinşi, şi nu constrânşi să se vaccineze”, a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, conform unui comunicat de presă.

Copreşedintele AUR, George Simion spune că anumite categorii profesionale, precum medicii,  profesorii, sau angajaţii la stat sunt „supuşi unor presiuni” pentru a se vaccina, întrucât „Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care medicilor nevaccinaţi ar urma să le fie tăiate sporurile”

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că, în opinia sa, personalul din sistemul public ar trebui să fie vaccinat sau testat. Ministrul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care medicilor nevaccinaţi ar urma să le fie tăiate sporurile, susţinând că statul nu ar trebui să plătească testarea celor care au libertatea să se vaccineze gratuit”, spune liderul AUR.

„Deşi vaccinarea nu este obligatorie, medicii, profesorii şi angajaţii la stat sunt supuşi unor presiuni tot mai mari din partea Guvernului, printr-o politică de tipul <>. În condiţiile în care 7 din 10 români nu sunt vaccinaţi, ce s-au gândit guvernanţii? Să-i ameninţe pe bugetari. Nu suntem de acord cu aşa ceva şi nu vom admite aşa ceva”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.