Y2RkMjAwYTFkNWEzZDQ1NTRiMzUyYTZhMjE4OWRlMmU.thumb

Guvernul României este compus din 22 de persoane. Cu excepția ministrului Familiei, Gabriela Firea, toți ceilalți membri ai Executivului sunt bărbați. Răspunsul neoficial al guvernanților la acuzațiile de misoginism este că în structura aparatului guvernamental sunt angajate, de fapt, foarte multe femei, scrie Digi 24.

Cel mai puternic exemplu este, poate, cel al domnișoarei Iolanda Anamaria Babău, care, înainte de a câștiga în iulie titlul de Miss World Next Top Model 2022, a lucrat ca director de cabinet sau consilier la ministerul Economiei, la ministerul Sănătății și la secretariatul General al Guvernului.

Probabil cel mai bun exemplu pentru cât de utilă poate fi experiența într-un guvern pentru o tânără cu aspirații este cel al Iolandei Anamaria Babău. În august 2017, pe când avea doar 23 de ani, era numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog. Apoi devinea consilieră a secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în 2018 ajungea director de cabinet al secretarului de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, iar în februarie 2019 era numită consilier în Ministerul Economiei. Timp ce trei ani, tânăra Iolanda a completat 23 de declarații de avere și de interese la instituțiile statului român.

Între acestea, e o declarație de avere completată pentru numirea ei ca membru în Consiliul de Administrație la Șantierul Naval Mangalia, depusă în anul 2019, pe când avea doar 25 de ani. Toată această scurtă, dar intensă carieră guvernamentală îi facilitează tinerei Iolanda drumul spre modeling, astfel că în anul 2020 ea renunță la joburile din guvern și începe să câștige primele concursuri importante de miss (Miss Europa 2021 – first runner up şi Miss Elite World – Popularitate 2021). Anul acesta, în iulie, fosta consilieră a ministrului PSD Florian Bodog câștigă titlul de Miss World Next Top Model, unul dintre cele mai prestigioase concursuri în domeniu. Pe contul ei de Instagram pot fi văzute numeroase fotografii incitante încă din perioada când lucra în Guvernul României, mai scrie Digi 24.

Foto: Facebook

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *