Mobilizarea parțială decretată de Putin a stârnit panică
Mobilizarea parțială decretată de Putin a stârnit panică

Mobilizarea parțială decretată de Putin a stârnit panică printre locuitorii din Rusia. Un român a povestit atmosfera din Moscova, unde bărbații incorporabili au început deja să primească telefoane de la centrele de recrutare.

Un cetățean româno-moldovean a povestit că are în prezent toată familia în Moscova, spunând că se teme pentru siguranța lor:

E haos, sunt lacrimi, e nesiguranța zilei de mâine, e nesiguranță totală. Tot ce îmi spun este că mai mult ca sigur vor fi trei valuri de mobilizări. Ce se cere în momentul ăsta sunt cei care au făcut armata, pe vremea Uniunii Sovietice sau acuma, după ce s-a destrămat Uniunea. Cei care au specialități sau specializări în armată, nu neapărat militari de profesie, care știu să tragă.

Cei de la mine din familie sunt puțin speriați pentru că sunt tineri, n-au făcut deloc armată. În primul val au zis că sigur nu nimeresc, însă au primit telefoanele de la comandamentul regional să întrebe dacă sunt pe teritoriul Federației Ruse în momentul ăsta, ei având și dublă cetățenie” a povestit acesta, potrivit Antena 3.

Românul a vorbit cu mai multe cunoștințe, și toți i-au spus că sunt în pericol să fie luați în armată.

Am vorbit cu foști colegi de generală, că noi suntem născuți în Uniunea Sovietică și unul dintre ei este chiar trecut prin niște peripeții din regimul Putin cu rămas fără business, luat, business, cu probleme mari. El a zis că sigur nu scapă de recrutare- e de vârsta mea – nici fiul lui, deși fiul lui a terminat școala militară și are pregătire militară, A zis că are un certificat care îl scutește cumva cu probleme mentale, dar a zis că sigur nu scapă”, a mai spus românul.

Câteva mii de voluntari din Moscova participă la „operațiunea militară specială”. Anunțul a fost făcut de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe Telegram. Tot marți, 21 septembrie, edilul capitalei ruse a mai precizat despre finalizarea completării a trei batalioane de voluntari.

Încă trei batalioane de voluntari

„Deja astăzi, câteva mii de voluntari de la Moscova iau parte la lupte cu armele în mână. Au fost completate trei batalioane – „Donskoi”, „Gheorgievskii” și „Marșalul Katukov”, a scris Sobianin.

Sobianin este de părere că în zona de „operațiune specială” împotriva Moscovei nu luptă doar armata ucraineană, ci și țările NATO, care poartă un război nedeclarat împotriva Rusiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *