vladimir putin 1

Putin a anunțat mobilizarea parțială, într-un discurs televizat difuzat miercuri dimineață. Președintele Rusiei cheamă la război deocamdată doar rezerviștii.

Discursul prin care Putin a anunțat mobilizarea parțială fusese programat inițial marți seara, dar a fost amânat succesiv până miercuri dimineața. Discursul a fost înregistrat.

Doar cei care sunt momentan în rezervă sunt înrolaţi, şi cei care servesc în armată şi au anumite profesii militare, iar cei mobilizaţi vor primi garanţii. Se vor lua măsuri suplimentare pentru aprovizionarea pentru apărare”, a spus Putin, potrivit PsNews.

El a mai spus că „Vestul vrea să distrugă țara”

Scopul nostru este de a elibera Donbas. Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie”, a declarat Putin.

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statutul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție. Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonazisti, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă. Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”, a menţionat preşedintele rus.

Marţi, autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat referendumuri de aderare la Rusia. Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Herson au și anunțat perioada de desfășurare a votului – între 23 și 27 septembrie. Președintele american Joe Biden a anunțat imediat că SUA nu va recunoaște aceste referendumuri.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *