Parintele Visarion Alexa 1 scaled 1

Preotul Visarion a contestat măsura controlului judiciar, în timp ce procurorii insistă în luarea măsurii arestării. Între timp, în spațiul public au apărut stenograme cu o discuție purtată de Visarion Alexa cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală. 

Hotărârea Judecătoriei Sectorului 6, prin care a fost luată măsura controlului judiciar față de părintele Visarion Alexa, a fost contestată atât de preot, cât și de procurori.  Dosarul urmează să fie înaintat Tribunalului București, magistrații de aici vor decide dacă preotul va ajunge după gratii sau va fi cercetat în stare de libertate.

Preotul Visarion Alexa, reținut pentru agresiune sexuală

Visarion Alexa a fost reținut vineri pentru 24 de ore, fiind acuzat că în luna aprilie ar fi agresat o femeie în timpul spovedaniei.  Contactată de Libertatea, avocata preotului Visarion Alexa nu a dorit să mai comenteze acuzațiile aduse împotriva clientului său. „Nu am acceptul părintelui, potrivit contractului de asistență juridică, să ofer relații presei. Dânsul dorește să fie păstrat secretul profesional și nu am cum să ofer informații din anchetă”, a precizat avocata Mariana Mihai.

Stenograme între preot și victimă

Postul România TV a publicat duminică fragmente cu stenogramele unei discuții purtate de preotul Visarion Alexa și femeia care l-a reclamat. În luna aprilie femeia susține că a fost agresată de preot, iar în iulie a depus plângere la Secția 20 Poliție. Avocata Mariana Mihai nu a infirmat înregistrarea apărută în spațiul public, menționând că aceasta a fost realizată în luna august, mai scrie Libertatea.

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten? Preot: Ca prieten… Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt? Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…) Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă… Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar. Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit. Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *