Momentul relaxării se apropie și în România, la fel ca la celelalte state din jur, spune secretarul de stat Raed Arafat. Ridicarea măsurilor antiCovid va depinde însă de posibilul impact asupra sistemului sanitar:

Ce a zis domnul ministru este foarte clar și logic. Ca să ridici măsuri trebuie să vezi care este impactul pe sistemul sanitar. Este adevărat că a scăzut. Noi astăzi am avut în plus 16 persoane în secțiile ATI din țarăa spus Raed Arafat luni seara la B1TV, referindu-se la declarațiile similare ale ministrului sănătății, Alexandru Rafila.

Chiar dacă numărul de cazuri este în scădere, pe secțiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creștere a numărului de cazuri.

E adevărat lent, puține cazuri, nu se compară cu valul trecut. Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără discuție, cum au luat toate celelalte țări din jurul nostru. Acest moment va fi corelat cu impactul pe partea de spitale, pe secțiile de ATI.

Trebuie argumente solide, trebuie să fie analizate toate aspectele care trebuie luate în considerare, mai ales impactul pe sistemul sanitar pentru a propune măsuri de relaxare. Care sunt măsurile, dacă vor începe treptat, dacă vor fi ridicate toate, asta urmează să se decidă”, a mai spus Raed Arafat, vorbind despre momentul relaxării.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *