Morți după vaccin. 89 de persoane au decedat după ce au primit una sau ambele doze de vaccin anti-COVID. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, consideră că beneficiile vaccinării nu pot fi puse sub semnul întrebării și că nu există semnale că ”în rândul celor vaccinați avem o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați”.

 

„Avem aceste analize detaliate, efectuate de colegii noștri de la Institutul de Sănătate Publică. De la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie, și până astăzi, au fost diagnosticate cu COVID-19 peste 299.000 de persoane, deci aproape 300.000 de persoane, cu o medie zilnică de circa 3.400 de cazuri. Numărul de decese înregistrate în aceeași perioadă de timp din aceste cazuri a fost de 7.471, cu o medie zilnică de 85 de decese de la debutul campaniei de vaccinare. Din toate aceste decese, 89 sunt la persoane diagnosticate cu COVID-19 și care aveau în istoricul recent vaccinarea. Uitându-ne la aceste 89 de decese, 77 erau persoane care aveau doar o doză primită, iar timpul de la prima doză până la diagnosticul de COVID era de 12 zile, deci, practic, diagnosticul a fost stabilit înainte de cele 14 zile în care încep să apară anticorpii, începe să apară răspunsul imun protector. Celelalte 12 cazuri erau la persoane care aveau ambele doze primite, iar timpul mediu de la cea de-a doua doză și până la diagnosticul de COVID era de 10 zile, practic, înainte ca beneficiile maximale de după vaccinare să apară. Vârsta medie era 72 de ani și toate aveau comorbidități.

Dacă am analizat rata de fatalitate la persoanele care au fost diagnosticate cu COVID care au fost vaccinate, respectiv persoane nevaccinate, practic în rândul celor care au fost diagnosticați cu COVID și nu erau vaccinați, rata de fatalitate a fost de 2,4%. În cealaltă parte, uitându-ne la persoanele care erau diagnosticate cu COVID și fuseseră și vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%, adică două persoane din 10.000. Deci beneficiile vaccinării sunt indiscutabile. Din păcate, sigur, nu putem vorbi de o protecție 100%. Circa 5% din populația oricărei țări nu dezvoltă răspuns imun protector nici după boala naturală, nici după vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la B1TV.

Morți după vaccin. Medicul militar a mai precizat că rata de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care au fost vaccinate este de cel puțin 100 de ori mai mică față de cei care nu au primit vaccinul împotriva coronavirusului.

„Trebuie menționat că vaccinarea la o persoană care se află în perioada de incubație sau cu o infecție asimptomatică la momentul în care este vaccinată nu influențează în niciun fel evoluția naturală a bolii și nici conduita terapeutică. Diagnosticul, tratamentul este similar și evoluția bolii este cea care este dictată mai degrabă de factorii de risc individuali ai pacientului: de vârstă, de bolile cronice asociate, de tipul tulpinii.

Vorbim de 89 de decese înregistrate la pacienții diagnosticați cu COVID și care fuseseră vaccinați. Vorbim, în total, de peste 1.800.000 de persoane vaccinate, în momentul de față, în România. Dacă analizăm cele două categorii mari de pacienți – cei cu COVID nevaccinați care au avut evoluție nefavorabilă și au decedat, respectiv cei cu COVID vaccinați și care au avut o evoluție nefavorabilă, diferența este de cel puțin 100 de ori rată de fatalitate mai mare la cei nevaccinați. (…) Nu avem semnal că în rândul celor vaccinați avem o creștere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *