Moscova s-a scufundat, nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră
Moscova s-a scufundat, nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră

Moscova s-a scufundat, nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră, care participa la războiul din Ucraina. Vaporul fusese ținta artileriei rusești iar la bord se declanșase un incendiu, astfel încât a fost tras la chei. Însă, ca să nu admită pierderea, forțele rusești susțin că Moscova s-a scufundat în urma unei furtuni.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că nava era remorcată când a intrat într-o furtună și, din cauza carenei afectată de incendiu, s-a scufundat transmite Deutche Welle, potrivit B1TV.

Moscova s-a scufundat, dar rușii spun că au reușit să evacueze întreg echipajul. Ar fi vorba de peste 500 de persoane, conform spuselor ucrainenilor.

Ucraina susține că a lovit crucișătorul Moskva cu două rachete Neptun. Rusia, de celalaltă parte, a transmis că nava a fost avariată grav când a explodat muniția de la bord. Explozia a fost pusă pe seama unui incendiu.

Asta este nava amiral a flotei Rusiei de la Marea Neagră și a cam îmbătrânit, dar este un simbol al puterii navale rusești în Marea Neagră”, declarase prof. Michael Petersen, directorul Institutului de studii maritime privind Rusia din cadrul Colegiului de Război Naval al Statelor Unite

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *