Florin Secureanu, fost manager la Spitalul ”Nicolae Malaxa” din București
Florin Secureanu, fost manager la Spitalul ”Nicolae Malaxa” din București

Florin Secureanu, fost manager de la Spitalul ”Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare. Magistrații Tribunalului București l-au condamnat pentru abuz în serviciu, dar decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA au stabilit că Florin Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și, în calitate de manager al spitalului și ordonator de credite, ar fi dispus efectuarea unor plăți de 648.193 lei din fondurile unității sanitare, către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat din dosar. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2009 – 2016.

Banii ar fi fost dați în contul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate – achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale.

În plus, anchetatorii vorbesc și de bunuri cumpărate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

Secureanu a mai fost trimis în judecată și pentru infracțiuni de luare de mită și delapidarea a aproape două milioane de lei din bugetul Spitalului Malaxa.

El ar fi luat în fiecare zi din casieria spitalului între 1.000 și 3.000 de lei pentru propriul buzunar, iar când casieria era goală, i-ar fi trimis pe angajații de de la contabilitate să ia sumele direct de pe secții, din banii plătiți în aceeași zi de pacienți pentru serviciile de coplată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *